Te veel zuurstof in singels oorzaak van dode vissen

Dode vissen in singels Beverwaard
Dode vissen in singels Beverwaard

Het doorspoelen van de singels in de Beverwaard zorgt op dit moment voor vissterfte in een deel van de wijk. Het Waterschap bevestigde dat.  Zij dit doen om het zuurstofgehalte te verhogen in het water, “We zijn de singels aan het doorspoelen voor meer zuurstof in het water”! Kan lokaal hoger waterpeil opleveren.

Te weinig zuurstof levert ook vissterfte op, maar teveel in één keer is blijkbaar ook niet goed. Dat blijkt wel als er een rondje wordt gemaakt in het deel van het park waar de melding vandaan kwam, en dat was rond de Deurnesingel richting het randpark.

Daar waren ook de meeste dode vissen te constateren of liever gezegd te tellen. Zo’n twintig vissen, van de soorten karpers en brasem, waren slachtoffer geworden van de te hoge zuurstofgehalte in het water.

Inmiddels stijgt het water nu ook in andere delen van de wijk. Het is niet ondenkbaar dat nog meer vissen ten prooi vallen aan een te hoog gehalte aan zuurstof in het water. Inmiddels is er al een melding gemaakt bij de gemeente van Rotterdam via 14010 om de dode vissen te laten verwijderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.