Storm gaan liggen voor Schapenboer aan het Dijkje

Nieuwe kippenhokken en schuur

De storm is gaan liggen voor schapenhouder Nico van der Wal aan het Dijkje in Bolnes. Er waren klachten van drie bewoners van de nieuwbouwwijk die in 2009 gebouwd is achter zijn erf.  Ze klaagden over stank en geluid van de dieren, en een te hoge hooiberg was hun een doorn in het oog. Het conflict liep erg hoog op tot aan de gemeenteraad van Ridderkerk toe!

Als we nu naar de stand van zaken vragen, dan hoort de schapenboer die al dertig jaar zijn erf aan het Dijkje heeft, er weinig meer van zijn conflict met de drie klagers. Wel heeft het geleid dat hij een aantal hokken heb moeten afbreken die te dicht bij de bebouwing stond. Een grote container voor opslag moest ook verwijdert worden.

Hij kreeg er uiteindelijk via de gemeente twee kippenhokken en een behoorlijke grote schuur ervoor terug. Deze staan meer gesitueerd naar het Dijkje toe. Het lijkt erop dat het uitzicht voor de klagers er niet beter op is geworden(zie foto)? De schapenhouder blijft stellig, men wist waar men aan begon toen men hier ging wonen!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: