Stichting Meesteren weg uit oude gebouw zorginstelling Antonius

Antonius IJsselmonde nu te koop!

Stichting Meesteren is vertrokken uit het oude gebouw van Laurens “Antonius” aan de Groene Tuin.

Die mededeling volgde op vragen, tijdens de Gebiedscommissie vergadering die plaatsvond in Het Huis van de Wijk, in Beverwaard.  Een bewoonster kaartte dit aan, en zij maakt zorgen over de bedrijfsvoering van Stichting Meesteren in het oude gebouw van zorginstelling Laurens aan de Groene Tuin. Volgens de gebiedsorganisatie in IJsselmonde lijkt het dus een kwestie van tijd te zijn dat deze stichting weg is, want men heeft het over een afbouwfase in het pand aan de Groene Tuin waar de stichting was gehuisvest vanaf het voorjaar 2016! De huurovereenkomst liep al af op 15 november 2016, en men had plannen om het te kopen. Zover kwam het dus nooit.

Alle bedoelingen van de stichting waren op voorhand dan misschien wel goed bedacht waar zij voor stonden, maar uit verdere berichtgeving in de media blijkt dat de financiële onderbouwing van deze stichting te wensen overlaat.

Nu het vertrek van deze stichting zo goed als een feit is blijkt er een ongewenste situatie te zijn ontstaan voor bewoners die nu nog van het pand gebruik maken? Men is via die stichting binnengehaald en konden daar een kamer huren. Nu blijkt dat deze mensen daar nog steeds wonen, en waar moeten zij nu heen?

De bewoonster die gisteren de vragen stelde over het reilen en zeilen bij het Antonius ziet daarom dus nog elke dag  mensen rondhangen bij het gebouw en naar binnen gaan. Waarschijnlijk kunnen zij geen kant meer op door de situatie waarin zij zich bevinden? Professionele hulp blijkt er niet te zijn voor hen. Zij maakt zich daar grote zorgen omdat daar er ook kinderen bij zijn betrokken.

De gebiedsorganisatie meldde gisteravond tijdens de vergadering de verrichtingen in het pand nauwlettend gevolgd worden. Een beveiligingsbedrijf die is ingehuurd door Laurens moet er voor zorgen dat de situatie daar niet uit de hand loopt. Volgens de gebiedsorganisatie zou het pand nu te koop zijn gezet door Laurens.

Lees artikel NRC

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: