Stichting Meesteren stelt zich voor met kennismakingsdag

Sinds kort heeft er in het voormalige Laurens gebouw aan de Groene Tuin zich een stichting gevestigd. In het Antonius zit nu stichting Meesteren. Vandaag op 21 september stelde men zich voor aan de bewoners door een inloopmiddag te organiseren. Daar konden bewoners zich op de hoogte en vragen stellen wat de stichting nu allemaal voor maatschappelijke activiteiten ontplooit!

De omwonende ontvingen kort geleden daar een brief over van deze Stichting Meesteren welke u hieronder deels kunt lezen!

“Sinds juli 2016 is Stichting Meesteren de nieuwe ontwikkelbeheerder van het Antonius gebouw. Dit gebouw van Laurens aan Groene Tuin 1 stond deels leeg na verhuizing van de intramurale zorg naar een nieuw pand. Dit leidde ertoe dat Laurens voor Antonius een passende oplossing zocht voor de korte termijn. Na enkele gesprekken met Stichting Meesteren ontstond er een “klik” tussen Laurens en Meesteren en werd besloten om “Meesteren Antonius” als ontwikkelbeheerder op te richten.

Meesteren is een platform voor sociale, maatschappelijke en creatieve initiatieven. Dat platform wordt voornamelijk gevormd door een groep enthousiaste vrijwilligers die het gebouw omtoveren tot een dynamisch centrum waarin allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Het belangrijkste uitgangspunt bij al die activiteiten is dat alles en iedereen onlosmakelijk met elkaar is verbonden en dat samenwerking de logische consequentie van die eenheid is. Meesteren wil hiervoor een bron van inspiratie zijn. Meesteren wil laten zien dat samenwerking tot in alle facetten van de maatschappij in de praktijk is toe te passen.

Het platform bevordert deze samenwerking door het bijeenbrengen van zowel personen als organisaties met een coöperatieve instelling. Dat kunnen profit en non-profit ondernemers zijn. Het kunnen ook personen zijn die vooral actief zijn in bewustmakende bewegingen die zich inzetten voor lokale, nationale of mondiale samenwerkingsverbanden. En zo bouwt Meesteren aan een toekomst waarin ieders talenten en mogelijkheden de onmisbare fundamenten zijn voor een wereldwijde harmonische samenleving. De mensen van Meesteren Antonius beschouwen ‘meesteren’ dan ook als een ‘werkwoord’, het toonbeeld van de perfecte combinatie van idealisme en nuchtere (Rotterdamse?) daadkracht”.

Nu Meesteren zijn intrek heeft genomen in dit pand voor de duur van een halfjaar, tot eind 2016, was de vraag of zij niet bang zijn voor een vroegtijdig vertrek als Laurens het verkoopt aan een andere partij? Men is in gesprek hierover voor 2017, of het dan nog gehuurd wordt of gekocht is kon men nog niet zeggen.

Binnenkort gaan er activiteiten en initiatieven van start waaronder een taartendecoratie atelier, fitness/sportcenter, dagbesteding voor senioren. Overigens kun je daar ook taarten kopen tegeneen redelijke prijs i.s.m cake.nl. Eigenlijk staat het pand open voor allerlei evenementen. Iedereen is altijd welkom al is het maar voor een kop koffie, lunch of diner tegen een kleine vergoeding.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.