Sportentocht in IJsselmonde

Sportentocht bij JV Hashi, Oud IJsselmonde
Sportentocht bij JV Hashi, Oud IJsselmonde

Vanaf 30 september t/m 4 oktober vindt in de deelgemeente IJsselmonde de Sportentocht plaats. Sport, bewegen en het verenigingsleven krijgen extra aandacht. Basisschoolkinderen uit groepen 3 t/m 8 kunnen één of twee weken lang bij diverse sportverenigingen en -organisaties terecht voor een gratis kennismaking met verschillende sporten.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties hun sport aan op locatie. De kinderen krijgen op school een boekje met daarin het aanbod en programma van alle sporten en een stempelkaart. Met dit boekje kunnen kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Voor iedere activiteit waar ze aan meedoen krijgen ze een stempel.

De Sportentocht wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. Het kind met de meeste stempels maakt namelijk kans op de titel sportiefste leerling én een mooie prijs! De sportiefste school wint ook een prijs. Sowieso krijgt iedere Sportentocht deelnemer een leuk cadeautje. Genoeg reden om mee te doen dus!

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente IJsselmonde. Het doel is kinderen kennis te laten maken met de verschillende sporten en sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen. Sporten is gezond, maar vooral leuk om te doen. Meewerkende verenigingen Sportentocht 2013.  

Bron: DGIJ, foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.