Sponsorloop en Fancy-fair bij RK Regenboog, voor school in Bangladesh

Groep 1&2 RK de Regenboog
Groep 1&2 RK de Regenboog

RK de Regenboog hield vandaag 25 september weer een sponsorloop om geld bijeen te zamelen voor scholen in Bangladesh. Zij doen dit al jaren samen met leerlingen en ouders van de school.

Voor de leerlingen was het even wennen, want normaal gesproken zitten zij in de schoolbanken, maar vandaag dus even niet. Naast de school was een parcours uitgezet waar zij rondjes moesten hardlopen. Deze rondjes brachten dus geld op die ten goede kwam voor het project in Bangladesh. De groepen 1 t/m 8 van de RK de Regenboog liepen via een duurloop variërend van 10 t/m 25 minuten hun rondjes over de Molencatensingel aangemoedigd door hun ouders.

De geld inzamelactie blijft niet bij deze ene school, want via de RVKO Wereldscholen doen er 66 Rotterdamse en regionale scholen hier aan mee. In IJsselmonde zijn dat er vier die geld inzamelen om scholen in achterstandswijken van Bangladesh te realiseren, compleet ingericht, en met leerkrachten. Daarnaast wordt er ook medische zorg in verleend aan de kinderen. Op 2 oktober viert de RVKO haar 140 jarig bestaan, en dan staan de leerkrachten van de RK de Regenboog aan de start op de Molecatensingel.

Fancy fair op schoolplein
Fancy fair op schoolplein

In de middag hield de school nog een fancy fair op het schoolplein. Hier werden boeken, speelgoed, fruit verkocht. In de school zelf werd er een bingo gespeeld. De opbrengsten van al die activiteiten van de fancy fair alsmede de sponsorloop gaat naar het goede doel voor scholen in Bangladesh. De loten verkoop van deze loop heeft tot nu toe al € 3.600 opgeleverd, en daarboven op komen dus nog de opbrengsten van de fancy fair.

Bekijk de foto’s

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.