Aanpak Slangenburgweg noodzakelijk

Slangenburgweg

De laatste weken komen er berichten binnen bij deze website of spreken de Beverwaardigheden aan omtrent  deslechte wegen in de Beverwaard! Wegen of voetpaden, waar meestal delen ervan erg slecht erbij liggen.

Vaak gaat het ook om problemen die snel hersteld kunnen worden en waar de gemeente op anticipeert op meldingen via hun website of hun speciale Buiten Beter app.

De straten die een grotere aanpak nodig hebben raken door te weinig financiële geldmiddelen, bezuinigingen en prioriteiten, achter op schema voor een verbetering.  Dit is de veel gehoorde opmerking vanuit de gemeente richting haar bewoners. De eerlijkheid gebied te melden dat ook delen wel zijn aangepakt de laatste jaren! Toch blijken de bezuinigingen van de laatste jaren zijn tol te gaan eisen!

Elf jaar geleden alweer werd de Slangenburgweg in zijn geheel opgeknapt, en zie nu hoe deze er weer slecht aan toe is! Eigenlijk is deze straat erg gevaarlijk geworden, zeker voor (brom)fietsers. Boomwortels zijn hier debet aan, en eigenlijk moet dit aangepakt worden, want je zal als fietser hierdoor maar ten val komen! Auto’s kunnen schade oplopen door verzakte trottoirbanden langs de parkeervakken.

Slangenburgweg

De Slangenburgweg spant samen met de Cannenburchstraat de kroon, deze doorgaande weg in de Beverwaard is na aanleiding van het vervangen van de gasleidingen kort geleden er niet op vooruit gegaan. Je ziet precies waar de aansluitingen zijn gerealiseerd voor de leiding naar een woning in het wegdek. Er zijn daar al kleine verzakkingen ontstaan.

Dan hebben we nog het fietspad op de geluidswal! Ook daar is het niet duidelijk of er een flinke opknapbeurt gaat komen? De gaten zijn inmiddels opgevuld, maar het is daar allerminst prettig fietsen!

Hoe nu verder? Een ding is zeker als er in de komende jaren niet geïnvesteerd gaat worden in deze wegen zullen deze alleen maar slechter worden en kans op schade aan voertuigen en letsel aan personen alleen maar vergroten!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.