Rotzooi voert weer de boventoon in park Schinnenbaan

Of het ooit nog eens gezellig vertoeven wordt in het park tussen de Schinnenbaan en de Oude Watering is nog maar de vraag? Nu het nog winter is wordt er weinig gebruikt van gemaakt, maar als straks eenmaal in het voorjaar de temperatuur gaat stijgen en de eerste zonnestralen het park verlichten komen de bewoners om te genieten. Helaas is dat laatste steeds minder, daar het park al jaren wordt bevuild. Een oplossing zou zijn om het podium te verhuizen, maar dit ligt gevoelig en moeten de bewoners maar genoegen nemen met de wekelijkse troep die daar te vinden is.

Deze bevuiling concentreert zich voornamelijk rond het bestaande podium die eigenlijk alleen nog maar dienst doet om de hangjeugd op te vangen, en dus een keerzijde heeft. Helaas blijft het niet alleen bij een praatje, maar valt de omgeving ten prooi aan allerlei vervuiling die voornamelijk bestaat uit papier, blikjes en lege flessen. Deze worden regelmatig stuk gegooid!

Na de vakantie was er nog een opruimactie gehouden die nu al weer teniet is gedaan. Scherven zwerven rond op het gras en op het voetpad waar dagelijks bewoners overheen lopen, en die een groot gevaar vormen om letsel op te lopen.

Ondanks dat het niet is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen kan men dit niet altijd voorkomen. Te weinig politie op straat! Natuurlijk probeert de gemeente de overlast te verkleinen, maar het is dweilen met de kraan open. Juist is dit de aanleiding dat het park zoals nu verloedert erbij ligt rond het podium.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.