Rotterdams College in gesprek met IJsselmondenaren

College Rotterdam bezoekt IJsselmonde

Afgelopen vrijdag konden de bewoners van IJsselmonde in gesprek met het college van Rotterdam! Plaats van handeling was in het cultuurpodium Islemunda waar die ochtend zeker honderd genodigde bijeen kwamen om over hun gebied te praten. Wat gaat er goed, wat kan er beter?

In twee rondetafelgesprekken van een half uur konden bewoners in gesprek gaan met twee wethouders van Rotterdam. Ook de burgemeester van Rotterdam dhr Aboutaleb schoof, zij het iet later, aan.

Er werd over een breed scala aan onderwerpen gesproken met de betreffende wethouders, waaronder armoede, vekeer, ouderen, jeugd, de komst van Feyenoordcity en de nieuwe woningbouw in IJsselmonde etc…!

Na deze gesprekken zette elke aanwezige wethouder uiteen wat hij of zij had gehoord van de bewoners. Van deze gesprekken werd overigens een verslag gemaakt! Het viel op dat de sommige onderwerpen ook aan de Gebiedscommissie van IJsselmonde zijn gemeld in het verleden.

Wat er nu gaat gebeuren met al deze informatie is niet geheel duidelijk. Zullen de IJsselmondenaren de komende jaren gaan merken dat deze ochtend niet voor niets is geweest?

Er werd wel een toezegging gedaan door burgemeester Abouthaleb t.a.v. de woningen met asbestdaken in de Beverwaard, ‘de Rode Kastelenbuurt’. De bewoners die met hoge kosten te maken krijgen, ivm de sanering, zaten bij de burgemeester van Rotterdam aan tafel, en vroegen aandacht voor hun probleem. De burgemeester zij op zijn beurt de mensen te willen gaan helpen!  Hij wil in Den Haag gaan praten over een tegemoetkoming in de kosten van vervanging die per dak al gauw tienduizenden euro’s kost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.