RK deRegenboog opent Kinderboekenweek feestelijk

Feestelijke opening Kinderboekenweek, RK de Regenboog
Feestelijke opening Kinderboekenweek, RK de Regenboog

Vanochtend vroeg was er een feestje bij ‘RK de Regenboog’ in de Beverwaard. In het kader van 60 jaar Kinderboekenweek werd dit op feestelijke wijze geopend en gevierd door de leraren, personeel, kinderen, en de ouders. Het hele schoolplein stond weer vol inclusief de groepen van de dependance die verderop in de wijk staat.

De leerlingen waren gevraagd zich feestelijk aan te kleden voor deze gelegenheid, en daar was gehoor aan gegeven. Ook de leraren hadden zich feestelijk versierd met hoeden, en of een sjaal. Na het welkomst woord namens directeur George tezamen met Kitty, werd het lied Feest ten gehore gebracht welke speciaal geschreven was door Tjeerd Oosterhuis en Manon Sikkel voor het 60 jarig bestaan van het Kinderboekenweek. Een van de groepen van de school gaf ook een dansoptreden met dit lied.

Maar er is meer, zo krijgen de groepen 4 en 6 op donderdag 2 oktober bezoek van Manon Sikkel. Zij is kinderboekenschrijfster en winnaar van de Nederlandse Kinderjury 2012 en 2013, en van de Pluim van de Senaat van de Kinderjury 2013. De boekenweek zelf wordt afgesloten met een wedstrijd voor alle groepen van de Regenboog in de vorm van kleur-, schrijf-, illustratie- en voorleeswedstrijd. Via een ouder inloop aan het einde van de boekenweek, kunnen de ouders dan zien wat de kinderen dan allemaal gedaan en gemaakt hebben!

Foto; Beverwaardigheden.nl

Meer foto’s op Beverwaard in beeld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.