RK de Regenboog staakt niet op 15 maart

RK de Regenboog in Beverwaard staakt niet op 15 maart a.s., zo laat de school weten in een brief aan de ouders van hun leerlingen! Voor die datum is namelijk een landelijke staking in het onderwijs afgekondigd! Zij leggen in die brief uit waarom zij niet staken.

Hoewel de school zich enorme zorgen maken over het nog altijd groeiende lerarentekort, denken zij dat het naar huis sturen van leerlingen niet de oplossing is. De school is op 15 maart dus gewoon open!

Maar dat ‘gewoon’ is niet ‘gewoon’! Onze school heeft dagelijks te maken met de impact die het lerarentekort heeft. U merkt hier als ouders waarschijnlijk weinig van, maar we vinden het belangrijk dat u hier wel van op de hoogte bent.
Achter de schermen zoeken wij naar manieren om het onderwijs zo goed mogelijk doorgang te bieden. Denk hierbij aan collega’s die werken op een vrije dag, wisselen van werkdagen, invallen in de pauzes en vrije gymuren, collega’s die andere taken hebben staan voor de groep, enz.
Wanneer het echt niet lukt de kinderen in hun eigen groep op te vangen, worden de kinderen over andere klassen verdeeld. Ze nemen dan hun werk mee en krijgen een plekje in een andere groep in het gebouw.
De leerkrachten vangen de kinderen liefdevol op en proberen de leerlingen te helpen bij het werk. De school geeft aan dat dit extra werk betekent in hun toch al volle programma, maar de collega’s doen het zonder gemor.

RK de Regenboog is een geweldige school! Het beroep van leerkracht is een geweldige baan! Het lerarentekort zorgt er echter wel voor dat de kwaliteit van het onderwijs onder druk komt te staan. En dat voelt voor de juffen en meesters – die met hart voor de groep staan – natuurlijk niet goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.