RK de Regenboog en PCB De Parel gaan 12 december staken

Wederom gaan de leerkrachten van RK de Regenboog staken. In een mededeling via een ouder-info leggen ze uit waarom. Dit is de tweede keer dat zij gaan staken in korte tijd.

Waarom wordt er gestaakt? Leerkrachten, directeuren en schoolbesturen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van onze kinderen.

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten bij zijn gekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.

We willen u vragen solidair met ons te zijn in onze strijd voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen eisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.

Op 12 december zullen veel basisscholen, waaronder RK de Regenboog, gaan staken.

Dit betekent dat de school op 12 december dicht is.
Wij hopen dat u hier begrip voor heeft en dat u zelf voor opvang van uw kind(eren) kunt zorgen. De staking geldt ook voor de peuterspeelzaal.

Tevens staakt de PCB De Parel ook. Het is niet bekend of De Barkentijn staakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.