Rioolwateroverlast aan de Rhijnauwensingel

Lekkage boven winkels Rhijnauwensingel

Nog maar kort geleden was de reinigingsdienst van de gemeente bezig in het winkelcentrum van de Oude Watering om de riolering door te spuiten. Nu zijn er weer problemen met een rioolleiding die verstopt zit.

Dit keer gaat het om problemen om de hoek op de Rhijnauwensingel. De eigenaar van slagerij krijgt steeds een golf van rioolwater langs zijn pui naar beneden gestort. Hij is bijna al de hele week bezig om het probleem te achterhalen, en te verhelpen.

Gisterenmiddag was er iemand aanwezig die namens de Vve, van de boven gelegen woningen, die kwam inspecteren wat het probleem kon zijn. Volgens hem wordt al het regenwater opgevangen in een grote vergaarbak boven de winkelpui. Dit regen water wordt dan via deze bak afgevoerd naar het riool via één leiding, en die zit nu verstopt, en dus loopt de boel over.

Die leiding zit ter hoogte van de slagerij, die ondanks dat hij wel gewoon open is,  bijna de hele week zijn voordeur al gesloten houdt i.v.m. de ondraaglijke stank die vrij komt als de goot te pas en te onpas overloopt.

Vrijdagmiddag werd er ook nog een gespecialiseerd bedrijf bijgehaald om het probleem te verhelpen, maar deze vermoedt dat het probleem in de grond zit waar de riolering naar de hoofdafvoer toeloopt. “Het regenwater wordt  afgevoerd naar het riool, en die zit verstopt”.  Als vuil water vanuit de woningen geloosd wordt zorgt deze voor de overstroming van die goot, vandaar die stank!

“Daar moet men de boel dus voor gaan openhalen in de grond of het probleem daadwerkelijk daar aanwezig is” aldus de man van het gespecialiseerde bedrijf! De schade tot nu toe blijft bij de water en -stankoverlast aan de buitenzijde van de winkels.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.