Rijdende Rechter het zwijgen opgelegd

Mr. Frank Visser (m), met twee fans?
Mr. Frank Visser (m), met twee fans?

Op dinsdagmiddag 18 augustus waren er opnamen voor het programma de “Rijdende Rechter” in het Koetshuis, in Oud IJsselmonde. Mr. Frank Visser moest zich buigen over de zaak tussen de eigenaar van een koopwoning, en het bedrijf die de woning verhuurt.

In het populaire programma van de NCRV is te zien hoe de Rijdende Rechter, meester Visser, conflicten tussen twee partijen voorgelegd krijgt. Deze conflicten gaan vaak over hoog opgelopen burenruzies, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of conflicten over het recht van overpad. In het programma zie je hoe meester Visser op locatie een kijkje neemt en wordt er door 12 mensen op de tribune gediscussieerd over de zaak. In het programma ziet u twee partijen, de eiser en de verweerder. Nadat mr. Visser met beide partijen gesproken heeft, doet hij een bindende uitspraak.

De hoorzitting over de kwestie was vandaag dus in Oud IJsselmonde in “Het Koetshuis”. Eenmaal toen de opnames gestart waren werden deze verstoord door de kerkklokken van de naast gelegen Adriaen Janzskerk. Het bleek dat daar een uitvaart gaande was waardoor de opnames stilgelegd moesten worden voor het programma. Vervelend, maar de Rijdende Rechter werd dus even het zwijgen opgelegd.

Hoe het conflict afloopt kunt u zien in het nieuwe seizoen van de “Rijdende Rechter” die na de zomervakantie van start gaat.

Brontekst, deels website Rijdende Rechter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.