PSV-fans parkeren naast de Beverwaard

PSV-fans

Zoals elk jaar wordt de finale van de KNVB- beker gespeeld op Hemelvaartsdag in “de Kuip”, en dit jaar stonden AZ uit Alkmaar en PSV uit Eindhoven tegenover elkaar. Om de fans gescheiden te houden was de parkeervoorziening van het evenementen terrein aan de Edo Bergsmaweg gereserveerd voor de PSV-fans.

Rond een uur of drie druppelde de voorziening vol met auto’s vanuit het zuiden des lands. De verwachtte aantal voertuigen lag rond de 1400, en op vertoon van een speciale toegangsticket kon men gebruik maken van de parkeergelegenheid. Op de parking zelf waren ook nog toiletten geplaatst voor een sanitaire stop voordat men afreisde naar het stadion per tram.

De loopafstand tot de tram bedroeg minder dan 5 minuten die hen uiteindelijk gratis naar het stadion van Feijenoord bracht. De P+R boven de remise van de tram was alleen toegankelijk voor personeel RET. Deze voorziening ligt de laatste tijd onder vuur omdat weinig forenzen gebruik ervan maken. Gezien de ordentelijke toestroom van het verkeer lijkt het een opgelegde mogelijkheid om deze ook te gebruiken voor wedstrijden van Feijenoord. Zeker nu sinds kort bekend is gemaakt dat het openbaar vervoer drie uur voor, en na de wedstrijd gratis is. Overigens won AZ de KNVB-beker, uitslag 2-1, en bij de rust was deze stand al bereikt.