Overdekte ijsbaan, en Dierenasiel mogelijk naast Beverwaard?

Locatie Beverwaard voormalig HSV Sparta/Feijenoord
Locatie Beverwaard voormalig HSV Sparta/Feijenoord
Krijgt de Beverwaardigheden dan toch gelijk? Beverwaard kansrijke plek voor overdekte ijsbaan gebouwd met privaat geld  en dierenasiel op oude Honkbal Sparta/Feijenoord terrein naast Beverwaard.

Krijgt de Beverwaardigheden dan toch gelijk om de 15 miljoen kostende overdekte ijsbaan naast de Beverwaard neer te leggen? Rotterdam was eigenlijk passé met overdekte ijsbanen, en dat bleek afgelopen winter maar weer eens. Dat is toch erg triest voor zo’n grote stad met enorm veel sport ambities. Waar zijn onze ijsbanen gebleven?

Private investeerder

De investeerder en vastgoed handelaar Kuijt heeft 15 miljoen over voor een nieuwe overdekte ijsbaan in Rotterdam liefst naast de Kuip op Varkenoord, maar deze locatie is al bezet doordat er met de komst van de Sportcampus een atletiek baan wordt neergelegd. Alleen waar vindt je dan nog een geschikte locatie? Andere deelgemeente wilde hem ook wel hebben, maar de voordelen van het oude Sparta/Feijenoord terrein naast de Beverwaard biedt vele voordelen. Openbaar vervoer, 2500 parkeerplaatsen zijn nu al voorhanden. Ook de uitvalswegen naar de snelwegen zijn aanwezig. Het terrein zelf kent weinig obstakels die de bouw in de weg staan.

Beverwaard beste locatie?

De Beverwaardigheden rakelde deze discussie op internet via zijn eigen website, en op Dichtbij.nl (Beverwaard dé toplocatie voor overdekte ijsbaan). Daarnaast ging er een mail uit richting wethouder Laan van Rotterdam waarom Beverwaard de beste locatie heeft en is. Vandaag staat er in het AD dat de bestuurder wel oren heeft voor deze locatie eventueel samen met een nieuwe dierenasiel van Dierenbescherming Rijnmond. Voorlopig spreekt het artikel in het AD van een kansrijke plek voor de overdekte ijsbaan samen met een Dierenasiel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.