P+R terreinen weer gratis in combinatie met OV

P+R Kralingse Zoom zal na 3 juli weer vol staan.

Misschien niet een gerelateerd artikel voor Beverwaard, maar het heeft wel betrekking op de regionale parkeer situatie in Rotterdam.

P+R Alexander, Kralingse Zoom en Slinge welke een OV functie hebben, worden vanaf 3 juli weer gratis voor automobilisten mits zij reizen in combinatie met het aanwezige OV. Vóór 1 januari 2015 was dit ook al gratis, maar de gemeente Rotterdam stelde daarna het tarief van €2,= in, dit tot ongenoegen van de gebruikers! Daardoor liep het gebruik enorm terug.

Deze maatregel wordt per 3 juli a.s. teruggedraaid en dit geldt van ma t/m vrijdag. In het weekeinde was het parkeren al gratis. Deels heeft dit te maken met de situatie die ontstaat i.v.m. de Maastunnel die voor 2 jaar op slot gaat voor renovatie. Als de dagelijkse stroom automobilisten na 3 juli de stad in gaat rijden ontstaat er waarschijnlijk een verkeersprobleem die nu nog niet te overzien is. De gemeente doet dan ook uitdrukkelijk het verzoek om op afstand te parkeren via de P+R terreinen, en verder te reizen met het OV richting het centrum van Rotterdam.

Het gratis gebruik is vrij simpel. Bij binnenkomst op het parkeerterrein neemt men een kaartje uit de parkeerautomaat. Bij terugkomst na de reis op uw OV-punt,  activeert men de parkeerkaart in combinatie met de OV-chipkaart waar men mee gereisd heeft in de kaartautomaat om dan gratis te kunnen uitrijden. U betaald dus alleen de reis met het OV. Maakt u geen gebruik van het OV, dan betaald u het gebruikelijke tarief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.