Politiespreekuur in Huis van de wijk Beverwaard stopt per 1 oktober

Het spreekuur van de politie in het Huis van de wijk in “de Focus” stopt abrupt per 1 oktober a.s. maandag! Zonder opgaaf van reden werd dit medegeeld aan de bewoners via het Facebook van de wijk Beverwaard.

Al jaren was er een roep om een politiepost in de Beverwaard door bewoners. In “Het plan van aanpak” over de Beverwaard, n.a.v. de komst van het AZC, werd deze ingewilligd door de gemeente Rotterdam. De lokatie werd het Huis van de wijk centraal gelegen in de Beverwaard. Vanaf 15 februari 2016 werd daar het inloopsreekuur gerealisseerd.

Nu ruim tweeëneenhalfjaar later wordt het spreekuur opgeheven. De reden is dat bewoners er te weinig gebruik van maken en steeds meer de politie benaderen via de digitale snelweg, dat lijkt een goede ontwikkeling. Dat is niet de enigste reden, want het blijkt dat de inzet van agenten op straat harder nodig is werd medegedeeld aan deze nieuwswebsite, en gezien de geringe animo van het gebruik van het inloopsreekuur heeft men besloten om deze op te heffen!

Blijft staan hoe bewoners de politie kunnen benaderen in de toekomst die niet bekend zijn met de ditgitale snelweg voor een persoonlijk gesprek? Is daar over nagedacht? Worden alle bewoners daar over ingelicht? Van wie komt nu eigenlijk de beslissing om het inloopspreekuur op te heffen? De gemeente Rotterdam of de politie?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.