Pizza bezorgers blijken inbrekers te zijn

Afgelopen zomer werd er in IJsselmonde aangebeld bij een bewoner. Twee pizza bezorgers stonden op de stoep, maar deze werden heen gezonden met de mededeling dat er niets was besteld. De bewoner verlaat die avond zijn huis, en vergeet daarbij zijn smartphone mee te nemen die hij nimmer vergeet.

Diezelfde avond komt zijn buurman thuis, en ziet twee mannen bij zijn naaste buur waardevolle spullen opstapelen. Hij heeft nog een opmerking richting de twee mannen dat zij nog laat aan het verhuizen zijn. Het bleek dat dit de twee inbrekers waren, en niet veel later na de confrontatie met de buurman hebben de twee inbrekers het hazenpad gekozen. Het enigste wat zij buitmaakten was de vergeten smartphone die zij in hun vlucht verloren. Een voorbije passant die zijn hond aan het uitlaten was vond de smartphone. Eerst kreeg deze de beschuldigende uiting als zijnde de inbreker, maar dat werd later rechtgezet. De man heeft inmiddels zijn smartphone weer terug gekregen van de vinder. Uiteindelijk hield de man een geforceerde klapraam over aan het voorval, en een koevoet als souvenir die gebruikt was bij de inbraak.

De twee pizzakoeriers hadden een Marokkaans uiterlijk. Niet is bekend of deze twee mannen ook de inbrekers zijn geweest. Het vermoeden bestaat dat de pizza bezorgers te maken hebben met deze inbraak. De truc is duidelijk, wordt u benadert door twee pizza bezorgers terwijl u niets besteld heeft. Noteer zo veel mogelijk gegevens als zij bij u aanbellen en u het niet vertrouwt. Bel meteen de politie 112 of 0900-8844.