Pilot “Anders geregeld” voor winkelcentrum Beverwaard

Winkelcentrum Beverwaard

Als het aan de Gebiedscommissie van IJsselmonde ligt krijgt het winkelcentrum de pilot “Anders gereld” voor een proeftijd van een jaar. Het conceptplan, welke een ongevraagd advies is aan de Gemeenteraad van Rotterdam, werd gisteravond in een extra vergadering van de Gebiedscommissie besproken en positief ontvangen. Deze pilot loopt al in twee andere delen in Rotterdam, en moet het vestigingsklimaat voor ondernemers verbeteren.

Via deze pilot wil men in de Beverwaard een regel-luwe zone maken die ook meer kansen biedt voor initiatieven om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken. Aanjagers in deze zijn, de gemeente, ondernemers en de eigenaar van de winkelpanden.

Volgens het conceptplan wordt er gewerkt aan een plan voor de buitenruimte van het winkelcentrum, en er zijn diverse plannen die nu nog beperkt worden door regelgeving(APV).

Eén voorbeeld is om op naam van de winkeliersvereniging een marktkraam in het winkelcentrum neer te zetten waar verschillende detailhandel in plaats vindt! Deze kraam moet het aanbod vergroten en meer publiek aantrekken naar het winkelcentrum toe. Als voorbeelden worden genoemd de ene dag een viskraam, noten of kaasboer. Tevens liggen er nog een aantal innoverende ideeën te wachten om uitgevoerd te kunnen worden.

Wanneer de pilot “Anders geregeld” ingevoerd wordt is nog niet duidelijk. Het advies wordt aan de Gemeenteraad van Rotterdam aangeboden, en die zal zich hierover moeten uitspreken of de pilot mag starten.

Bron: Gebied IJsselmonde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.