Parkeerterrein Beverwaard tijdelijk betaald

P+R Beverwaard

Je vraagt je eigen af wie nu de regie heeft over de P+R Beverwaard? Vorige week tijdens de voetbalwedstrijd van het Nederlands-elftal tegen Ivoorkust werd er voor een parkeerplaatsje op de P+R Beverwaard ineens €10,= gevraagd aan de supporters die onze manschappen in een vriendschappelijke duel kwamen aanmoedigen. Voor de reguliere wedstrijden van Feijenoord betaald men niets en is het OV vanaf dit punt gratis op vertoon van de clubkaart!

De vraag van de Beverwaardigheden aan de organisatie van het Gebied IJsselmonde blijkt nu veel stof te doen opwaaien. Men wist hier niets vanaf in het IJsselmondse. Zelfs de geplaatste borden langs de Rotterdamseweg richting Beverwaard, met daarop de aankondiging dat voor een parkeerplaats betaald moest worden, daarvan was men niet op de hoogte. “Niet door ons gedaan”, was het antwoordt.

In de daaropvolgende dagen is men koortsachtig op zoek gegaan wat er nu aan de hand is, en waarom de P+R Beverwaard nota bene een openbare parkeerterrein voor de regio ineens de status van betaald parkeren had gekregen. Weliswaar blijkt dat het ook aankomende vrijdag 9 juni wéér betaald moet worden! Dan zijn de Luxemburgers op bezoek in het Stadion van Feyenoord die het dan opnemen tegen het Nederlands-elftal spelen.

Met de gedachte dat er een mobiliteitsplan voor het nieuwe stadion voor Feyenoord komt zou je nog kunnen denken of dit al een maatregel is om de enorme parkeerdruk te verminderen in de wijken rondom het huidige stadion? Parkeren op afstand is dus een goede zaak, er ligt genoeg parkeerruimte naast de Beverwaard. Maar waarom dan die €10,=.

Het verschil zit hem in de organisatoren van de evenementen. De KNVB is verantwoordelijk voor de wedstrijden van het Nederlandselftal die op dat moment het stadion afhuurt, en daarbij hoort natuurlijk een parkeerbeleid. Op zichzelf is de regeling niet slecht hoewel verrassend voor de organisatie gebied IJsselmonde! De supporters konden nadat zij eenmaal hun auto gestald hadden aan de P+R  gratis met vier personen gebruik maken van het OV.

Nu blijkt volgens de website onsoranje.nl dat de P+R vol is voor 9 juni a.s., en dat men elders een parkeerplaats moet zoeken. De vraag is of er aan gedacht is om verkeersregelaars neer te zetten t.h.v. de Beverwaard? Sommige straten van de Beverwaard staan ook al overvol met auto’s, en men zit daar niet op nog meer parkeerdruk te wachten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: