Parkbevuiling heeft grens bereikt, andere tactiek overlastbestrijding is nodig!

Vorige week was er al een BBQ gehouden in een park in de wijk, daardoor was er een hoop afval achtergelaten. Vandaag werd dit overtroffen, want de puinhoop was nog groter dan ervoor. Plastic zakken van de plaatselijke super lagen er, en daarnaast plastic bakjes waar het vlees in zat etc… Hierbij werd toen ook nog een parkbank beschadigd, en dit weekend was dat niet anders. Ditmaal was het de parkbank die kortgeleden nog werd vervangen na brandstichting, smeulend werd deze toen aangetroffen.

De gemeente loopt al jaren te hoop tegen deze parkbevuiling, en krijgt er maar geen vat op. Meestal gebeurt dit in het weekeinde, en daar er geen personeel beschikbaar is om controle uit te oefenen op de rotzooimakers in de parken te betrappen blijft dit een groot probleem. Juist in de zomermaanden speelt het probleem zich af, maar ook afgelopen winter gingen kliko’s in vlammen op in een park. Daar ontstond ook schade aan gemeente eigendommen. Het lijkt erop dat de rotzooimakers gewoon vrij spel hebben, en er een andere tactiek nodig is om deze aan te pakken en een halt toe te roepen. Het draait steeds weer om inzet van mensen die geld kost om de controle uit te oefenen, maar al die schoonmaakkosten, en vervangen van gemeente eigendommen kost ook geld, en komt toch ook terecht bij de belastingbetaler?

De rotzooi wordt wel opgeruimd, maar de vraag is of je het parkmeubilair moet laten staan? De gemeente vindt van wel, want men moet toch ook even kunnen uitrusten als men een wandelingetje in het park maakt. De vraag is wie daar nu gaat zitten genieten van het park die er als een vuilnisbelt uitziet en ruikt? Overigens is de prullenbak ook al eerder ter ziele gegaan, en deze is nooit meer vernieuwd.

P.s. Gisteren op het Eiland van Brienenoord was het al niet anders. Ondanks de duidelijk eilandregels was daar het ook een grote puinhoop met afval, en kampvuurtjes.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.