Park de Twee Heuvels krijgt allure

Nieuwe doorsteek met speelrotsblokken

Heeft IJsselmonde straks een van de mooiere parken van Rotterdam?Vandaag konden de bewoners uit IJsselmonde een rondleiding krijgen door een deel van het park wat dit jaar onderhanden werd genomen. Een metamorfose waar de ontwerpers niet schuwde om de nodige bomen te kappen en vele bossen met groen te verwijderen!

Voordat het park deze metamorfose onderging gaf het de nodige reuring vooraf bij bewoners! Zijdelings naast het sport en fitness-centrum aan de Dwarsdwijk, waar ook nog een zwembad in gevestigd is, zouden door de komst van huizenbouw een flinke hap van het park worden onttrokken.

Die vrees was niet onterecht onder de dagelijkse bezoekers van het park door de komst van veel nieuwbouw die op papier gepland stond. Er blijken nu nog maar minder dan 50 grondgebonden woningen te gaan komen volgens een ingewijde van de gemeente die betrokken is bij het Stadionparkproject waar de metamorfose van het park onder valt!

Tevens was men ook bezorgd om de aanwezige flora en fauna in het park. Zou de ingreep een te grote invloed hebben!? Vandaag zagen de bezoekers dat Nijlganzen en Reigers al weer bezig waren met het bouwen van hun nest! Dus dat is nog even afwachten.

Tijdens de samenkomst in een partytent aan de Dwarsdijk op zaterdag 26 januari, waar veel belangstellenden op af kwamen, werd ook al de vraag neergelegd wanneer de huizen gebouwd gaan worden. Helaas is er nog geen enkele planvorming bekend, maar er schijnt al een lijst met gegadigden te zijn die intresse hebben voor een woning aan/in het park de Twee Heuvels!

Hoogste punt Park de Twee Heuvels

De meeste bezoekers kwamen voor de rondleiding door het nieuwe gedeelte van het park. Een betrokken landschapsarchitect, die op hoofdlijnen aan de wieg stond van de inrichting, stond de belangstellenden te woord in twee sessies. Nadien was men positief gestemd over het eerste vernieuwde gedeelte van het park.

De rotspartijen op oevers , en in het water van de nieuwe doorsteek is een eye-catcher. Een Japanse uitstraling waarbij helaas een pagode nog ontbreekt? Die zou zeker ten goede komen! Voetpaden zijn opnieuw aangelegd waarin een deel met lichtgevende kleine steentjes zijn verwerkt. In het donker zorgt dit voor een betere zichtbaarheid. De paddenpoel heeft een loopbrug gekregen, deze ligt langs de Adriaan Volkerlaan! Extra bomen zullen daar nog aangeplant worden, want de storm van een paar weken geleden heeft toch weer zijn sporen achter gelaten!

Het hoogste punt in het park is opgehoogd met drie meter grond. Van hier heeft men uitzicht over het gehele park. De slingerende wandelpaden, naar het hoogste punt toe zijn aan weerszijden ook weer belegd langs de route met rood/bruine rotsblokken.

Eenmaal hier aangekomen kijkt men hier uit op de rotondes aan het Klein Nieuwland. Het mooiste zicht is richting het kruispunt van de Dwarsdijk/Adriaan Volkerlaan, diagonaal dwars door het park. Nu is het door de winter een zeer kale bedoeling, maar straks zal het voor de wandelaars een lust voor het oog zijn als alles in bloei staat.

De laatste jaren kende het park veel wateroverlast, dit wordt opgevangen door de vele geulen die nu aangelegd zijn op de lagere gelegen gedeelte, en sommige zijn met elkaar verbonden. Meubilair zoals zitbanken staan er al, niet het standaard zoals we kennen maar zeer fris vernieuwend en dat geldt ook voor de nieuwe bruggen! Afvalbakken volgen nog, en de belijning voor een sportroute door dit geelte moet ook nog gerealiseerd worden!

De volgende fase gaat aanstonds beginnen, en deel van het park wordt dan ook weer afgesloten met hekken. Als alles volgens planning verloopt zal het park dan eind 2019 in zijn geheel klaar zijn! Tot die tijd kunnen liefhebbers van het park in het vernieuwde gedeelte hun dagelijkse wandeling maken!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.