Oude “Switch” omgebouwd tot Dojo voor JV Hashi

Foto vd Dojo
Foto vd Dojo

De oude “Switch” wordt op dit moment omgebouwd tot Dojo (judozaal) voor de judovereniging Hashi. Zij kregen in 2012 te horen dat zij het pand aan de Bovenstraat in Oud IJsselmonde moesten verlaten, waarin zij al ruim 50 jaar judoles geven. Het pand werd door Stadsontwikkeling om economische redenen verkocht.

Blij was men niet bij Hashi, maar er lag een pand in het verschiet om verder te gaan om judoles te geven. Dit was het oude pand van de “Switch” gelegen aan de Beverwaardseweg 500 naast de gelijknamige wijk. Al jaren lag dit er ongebruikt bij, en werd voor twee jaar geleden totaal voorzien van een nieuwe ombouw aan de buitenzijde. Bewoners waren er niet gerust op, omdat zij het niet zagen zitten als er een uitbater in zou terugkeren. Die mening was ook de gemeente van IJsselmonde toegedaan.

De emotionele waarde van het huidige pand ligt bij sommige leden erg hoog. Zij zijn vanaf jonge leeftijd al betrokken bij Hashi. Uiteindelijk is het nieuwe pand iets kleiner dan wat zij nu hebben, maar nu eenmaal de verbouwing is begonnen wordt men enthousiaster over hun nieuwe onderkomen.

Inmiddels is de aannemer al een paar weken bezig en de verbouwing gaat met sprongen vooruit. Zo stapte men in oktober een donker gat binnen, nu is men al bezig om de  verlichting aan te brengen. Wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk, maar bij Hashi verwachten zij dat dit pas in het nieuwe jaar gaat gebeuren. Voor de leden hebben zij een aparte Facebook pagina aangemaakt onder de naam de JV Hashi de “Verhuizing”. Op deze wijze kunnen de leden de verbouwing volgen.

www.hashi.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.