Orgel uit 1868 in Adriaen Janszkerk wordt gerestaureerd

Orgel Adriaen Janszkerk, Oud IJsselmonde
Orgel Adriaen Janszkerk, Oud IJsselmonde

De gemeente Rotterdam heeft een vergunning afgegeven voor de restauratie van het orgel in de Adriaen Janszkerk in Oud IJsselmonde. De kerk behoort tot de oude dorpskern van het vroegere IJsselmonde

Eind 2009 is besloten om een plan op te stellen voor de restauratie van het orgel. Veel onderdelen dateren nog uit de 1868 en zijn nog origineel. Dit maakt het orgel heel bijzonder, maar dit betekent ook dat er onderdelen aan vervanging toe zijn. Het restauratieplan is opgesteld door de orgeladviseur de heer drs. B.G. van Buitenen. Augustus 2013 is de overeenkomst voor de restauratie gesloten met orgelmakerij Reil b.v.

Medio september 2014 start de uitvoering van de restauratie. Het orgel zal hiervoor geheel worden gedemonteerd en alle onderdelen worden vervolgens naar de restauratiewerkplaats van orgelmakerij Reil gebracht om stuk voor stuk te worden opgeknapt.

In de Adriaen Janszkerk zal dan gedurende een jaar een vervangend elektronisch orgel aanwezig zijn voor de begeleiding van de diensten. De ruimte van het verwijderde orgel zal dan netjes worden afgedekt met een doek. Houdt u de website in de gaten voor meer informatie.

Bron; Adriaen Janszkerk website

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.