Ontwerpster niet blij met weghalen van Beverschildering op Stedinhuisje

Beverschildering
Beverschildering

“Het paste gewoon weg uitstekend in de Beverwaard”. Dat waren de woorden die ontwerpster Petra Manley schreef in een mail aan de Beverwaardigheden.nl. Zij kreeg onlangs te horen dat haar ontwerp van de Beverschildering op het gasdoorvoerhuisje op de Rhijnauwensingel was verdwenen. Helaas is de groene verfkwast er overheen gegaan en prijkt er nu reclame op! Hieronder kunt u haar mail lezen.

“Bij deze wilde ik reageren op de overgeschilderde gas-doorstroomhuisje met de bever kunst…. in opdracht van de gemeente was er voor “Opzoomeren 1994” een wedstrijd gehouden voor het ontwerpen van een tekening voor het schilderen van de doorstroom huisjes…. hier heb ik aan deel genomen. Mijn tekening van de bevers werd gekozen voor beverwaard. Ik heb nadat het kunstwerk af was een originele foto in ontvangst mogen nemen. Ik vindt het heel erg dat dit heeft kunnen gebeuren..ik heb heel veel positieve reacties gehad toen de tijd ..ook van de gemeente zelf en Eneco ..het paste gewoon weg uitstekend in de beverwaard…ik ben via kennissen van het voorval ingelicht..en ik dacht ik laat even wat van mij horen…ik heb wel nog de foto en op de achterkant de stempel van de fotograaf en tekst..ik weet helaas niet meer wie mijn ontwerp op het huisje geschilderd heeft…maar ik weet wel zeker dat ..dat ontwerp van mij was….jammer dat dit nu weg is is… ik vond het een geweldig idee om “SAAIE” plekken in Rotterdam te voorzien van tekeningen/schilderingen. Ik hoop ooit dat mijn ontwerp weer op zijn plek terug mag. Mocht u meer willen weten …Vriendelijke groeten”. Petra Manley

Waarom nu juist dit ene huisje werd over geschilderd is dan ook een raadsel, want alle overige schilderingen op meerdere huisjes in de Beverwaard zijn ongemoeid gelaten, en eigenlijk ook in IJsselmonde. Aannemelijk is dat dit project een grote omvang had destijds, want in Oud IJsselmonde aan de Roelantweg is de afbeelding te zien van de van Brienenoordbrug, en aan de Groeninx van Zoelenlaan t.h.v. de Reyertoren staat ook een beschildert Stedinhuisje met Zonnebloemen erop om maar een paar voorbeelden te noemen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.