Ongeval Oostdijk bezorgt schapenboer slapeloze nacht

Oostdijk waar automobilist door hekwerk heen vloog.

Onlangs was het wéér raak op de Oostdijk (Oud IJsselmonde)! Een eenzijdig ongeval op deze weg zorgt telkens voor slapeloze nachten bij de beheerder van de dijk, de schapenboer. Ook nu weer schoof er een auto door de hekken heen waar  schapen achter staan.

Midden in de nacht kan de schapenboer dan weer opkomen draven door de mededeling van de politie dat zijn schapen over de Oostdijk rond loslopen met alle gevolgen van dien.

Bij aankomst bleek dit keer dat er over een lengte van circa 30 meter 13 houten palen omver waren gereden. Het hekwerk lag aan barrels. “Dat moet een flinke klap geweest zijn, zegt de schapenboer”. Ze rijden daar als gekken in de nachtelijke uren,  en waarschijnlijk onder invloedt meent hij? Bijna altijd weet de veroorzaker te ontkomen, en ook nu weer om de schade te vergoeden die is veroorzaakt!

Zoals altijd liggen er weer onderdelen van het voertuig verspreidt over het plaats delict. Deze keer ging het om een Chevrolet. Helaas heeft de veroorzaker zich nog niet gemeld, maar in de meeste gevallen gebeurt dat ook niet. Verder waren er klaarblijkelijk ook geen getuigen?!

De schapenboer is er altijd  op voorbereidt, zo gemiddeld vliegen er 1`a 2 automobilisten per jaar door het hekwerk heen. Eigenlijk in de loop der jaren dat hij de dijk daar beheert zijn de ongevallen op een hand niet meer te tellen.

Voor hem is het de zaak dat het hekwerk dan weer tijdelijk vast zet met bezemstelen die hij op voorraad heeft liggen. Inmiddels is het hekwerk door het waterschap weer gemaakt, maar blijft zij telkens met een behoorlijke schadepost zitten.

Foto via Google

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.