Ongemak door defecte lift in huis van de wijk De Focus

Naar nu blijkt is al enige weken de lift niet meer bruikbaar in het Huis van de wijk ‘De Focus’ aan de Oude Watering in Beverwaard!

Dat vraagt om een reactie van de gebruiker van het pand, en sinds kort is dat de nieuwe welzijnsaanbieder SOL . Volgens een medewerker werkt de lift nog wel, maar geconstateerd werd na inspectie dat deze voorlopig niet gebruikt mag worden. Niet geheel duidelijk werd of er een defect is aan de lift. Wel moet een lift ook gekeurd worden! Meer dan dat er elk moment een monteur binnen kon stappen wist de medewerker wel mede te delen, maar het kan ook nog wel langer duren. (Misschien inmiddels wel gemaakt?)

Probleem voor SOL is dat zij niet de eigenaar is van het pand aan de Oude Watering, maar de gemeente Rotterdam. Die zijn dus inmiddels op de hoogte van de lift die niet gebruikt mag worden. Probleem doet zich nu wel voor dat bijvoorbeeld de leden van de schilderclub, die meestal al op leeftijd zijn, niet meer hun lokaal kunnen bereiken zonder de werkende lift.

De Focus zelf krijgt een fikse opknapbeurt, maar wanneer dit gaat plaatsvinden is ook nog niet bekend. Sol kan dit niet aangeven, maar de gemeente is hier ook druk mee bezig in de voorbereiding. Hoe de openstelling dan gaat plaatsvinden is dan afwachten, want naar verluidt zal de vloer ook aangepakt worden. De keuken en de ontvangstruimte alsmede de klimaatbeheersing worden verbeterd! Men is wel voornemens om De Focus open te houden gedurende de werkzaamheden, uiteindelijk moeten de bewoners hier terecht kunnen!