Onderhoudswerkzaamheden aan Adriaen Janszkerk

Adriaen Janszkerk in Oud IJsselmonde
Adriaen Janszkerk in Oud IJsselmonde

In de komende maanden zullen er weer onderhoudswerkzaamheden aan het kerkgebouw worden uitgevoerd. De Adriaen Janszkerk is een Rijksmonument en ieder jaar wordt er een opname van de staat van het gebouw gemaakt door de monumentenwacht. Op basis van het Inspectierapport van 2010 is in 2011 voor de periode van 6 jaar (2012-2017) een meerjaren onderhoudsplan ingediend en subsidie bij het Rijk aangevraagd.

Voor een groot deel van de geplande werkzaamheden is de zogenaamde Besluit Rijkssubsidiëring Instandhouding Monumenten (BRIM) toegekend. Hier waren we heel blij mee. Veel andere rijksmonumenten visten achter het net en hebben toen geen subsidie gekregen. De subsidie vergoedt 65% van de gemaakte kosten. Dit betekent dat 35% zelf moet worden betaald. Deze 35% wordt betaald door de Stichting Behoud Adriaen Janszkerk. De stichting krijgt haar inkomsten uit verhuringen van het kerkgebouw en giften.

Het onderhoudsplan wordt in 3 fases uitgevoerd. De werkzaamheden die de komende periode worden uitgevoerd betreffen de 2e fase en zijn aan de buitenzijde o.a. het verder herstel van het metselwerk, herstelwerkzaamheden aan de roosters voor de ramen en het schilderen van de toegangsdeuren. Aan de binnenzijde wordt er o.a. stuc- en pleisterwerk gerepareerd.

De komende weken zullen wij trachten regelmatig wat foto’s van de werkzaamheden op deze pagina te plaatsen. U kunt zelf uiteraard ook foto’s inzenden.

Indien u het monumentale kerkgebouw een warm hart toedraagt en u een (kleine) bijdrage in de onderhoudskosten zou willen geven, dan is uw gift meer dan welkom. Voor meer informatie hiervoor en voor informatie over de financiën en (vrijwilligers-) organisatie van de Stichting verwijzen wij u naar onze website www.adriaenjanszkerk.nl

Bron; Adriaen Janszkerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.