Onderhoud groen kan beter

Wat groen is moet groen blijven, zegt men wel eens, maar dat zelfde groen heeft ook onderhoud nodig! De laatste tijd valt het op dat op een aantal plaatsen in de wijk het onderhoud achter blijft. Wat de oorzaak hiervan is geeft te denken.

Molecatesingel
Molecatesingel

Zo zijn de smalle looppaden gelegen tussen de singels op de Molencatesingel  totaal overwoekert door hoogstaande brandnetels, een wandeling is hier onmogelijk (zie foto). In parken staat overtollig groen wat daar niet hoort te staan, en perken waarvoor honderden euro’s aanplant is gerealiseerd, een aantal jaren geleden staat er verpieterd bij door te weinig water. Takken hangen over kleine sloten die ervoor moeten zorgen dat het water afgevoerd wordt. Te veel bladeren in deze sloten zorgt ervoor dat deze eventueel dicht slibt in de herfstperiode.

Sinds de komst van de schapen in het randpark zijn de meningen verdeelt over deze manier van onderhoud. Het is een koddig gezicht al deze wollige grazers, maar de bereklauw en brandnetels krijgen op sommige plaatsen de overhand. Voordat de schapen kwamen stonden er schermplanten, deze zijn nu totaal verdwenen uit het park. Delen van gras oppervlakten bevatten ook geen gras meer, totaal kapot gelopen door de schapen.

Dode planten
Dode planten
Kale
Kale oppervlakte door schapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.