Omleidingen voor buslijnen door rooien bomen oprit in Oud IJsselmonde

RET Bus

Vanaf dinsdag 22 november 2022 t/m vrijdag 25 november 2022, iedere werkdag vanaf 10:00 uur t/m 15:00 uur, hebben bussen die gebruik maken van de oprit bij Oud IJsselmonde een omleiding. Er worden op die locatie namelijk bomen gerooid zodat de bussen van de RET, maar ook die van Qbuzz geen gebruik kunnen van de busbaan (oprit naar de van Brienenoordbrug) met als eindbestemming Kralingse Zoom!

De buslijnen 83, 140, 145, 183, en 283 hebben dan op bovengenoemde datum en tijdstippen een gewijzigde route richting de Kralingse Zoom!

De buslijnen 83, 183, en 283 rijden als volgt: Voorbij de bushalte Groene Tuin gaat de bus rechtdoor en gaat daarna rechtsaf via de Adriaan Volkerlaan en het IJsselmondseplein de Van Brienenoordbrug oprijden. Hiermee vervallen de bushaltes op de Koninginneweg en Roelantweg! De route vanaf Kralingse Zoom is normaal!

Voor buslijn 140 geldt dat deze na de Oostdijk rechtdoor rijd, en via het IJsselmondseplein naar de Kralingse Zoom. De halte aan de Roelantweg komt voor deze buslijn eveneens te vervallen. Ook voor deze bus is de route vanaf de Kralingse Zoom normaal richting Ridderkerk!

Voor buslijn 145 is ook een omleiding ingesteld! Na de bushalte P+R Beverwaard gaat de 145 ook in de omleiding. Deze gaat dan rechtdoor over de Groeninx van Zoelenlaan en slaat rechtsaf naar de Groene Tuin. Daarna ook via de Adriaan Volkerlaan en het IJsselmondseplein naar de Kralingse Zoom! Voor deze bus vervallen geen haltes. De route vanaf de Kralingse Zoom richting Dordrecht via Ridderkerk is normaal!