Nog geen oplossing voor Dierenvoedselbank Beverwaard

Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord
Gebouw voormalig HSV Sparta/Feijenoord

Uiterlijk in januari komt er een oplossing voor de Dierenvoedselbank in de Beverwaard. Deze moet wijken voor de komst van een asielzoekerscentrum en de gemeente zou op zoek gaan naar een nieuwe locatie. De gemeente heeft laten weten dat de Dierenvoedselbank in ieder geval nog de maand januari kan blijven zitten.

De Dierenvoedselbank zit nu nog in het voormalige complex van honkbalvereniging Sparta/Feijenoord. Maar op die plek moeten 600 asielzoekers komen met een verblijfsstatus. „We hebben twee panden bekeken, maar daar konden we niets mee”, vertelt Ferry van der Kaaij, voorzitter van de Dierenvoedselbank. „Het eerste pand was een houten schuur, waar je door de muren heen kon kijken en er een zeil onder het dak hing, omdat dat zo lek was als een mandje. Het tweede pand zat onder een viaduct, maar had geen wc of keuken. Er was überhaupt geen stromend water. Voor de hygiëne is dat wel belangrijk.”

Gisteren kreeg de Dierenvoedselbank te horen dat de voedselbank in ieder geval in januari mag blijven zitten. Dat zorgt voor enige rust, omdat Van der Kaaij bang was elk moment op straat te kunnen worden gezet. De gemeente bekijkt inmiddels of het pand onder het viaduct alsnog van stromend water kan worden voorzien. „Ik ben echt geen zeikerd, maar de ruimte moet wel bruikbaar zijn. We moeten wel wat schoon kunnen maken.” Ruim 130 gezinnen zijn afhankelijk van de Dierenvoedselbank.

GEMEENTE ZOEKT DOOR

De gemeente laat weten nog steeds bezig te zijn met de zoektocht naar een geschikt onderkomen voor de Dierenvoedselbank. „We zijn in gesprek en we kijken wat nodig is. Begin januari krijgt dit proces een vervolg.” Van der Kaaij, die eerder stelde dat de Dierenvoedselbank moet stoppen zonder geschikte ruimte, blijft optimistisch. „Het is hopen, hopen en nog eens hopen.”

Bron; Metro

Foto; Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.