Naast Nieuwsbrief, straks IJsselmonde Magazine terug

Tot en met maart 2014 viel jarenlang het IJsselmonde Magazine op deurmat bij haar bewoners, maar door het opheffen van de deelgemeente kwam daar ook mee een eind aan dit magazine. In delen van IJsselmonde wordt er nu nog wel via social media gecommuniceerd met bewoners door de Gebiedscommissie, maar niet iedereen kan hier mee omgaan of is bekend met de digitale snelweg. Vooral ouderen!

Toch zocht de Gebiedscomissie van IJsselmonde naar een oplossing na het opheffen van de deelgemeente om haar burgers te informeren over allerlei zaken, en dat was in de vorm van een nieuwsbrief die de laatste maanden een eigen identiteit begon te krijgen. Overigens werd deze nieuwsbrief niet huis aan huis verspreid.

De Gebiedscommissie heeft de laatste maanden naar mogelijkheden gezocht om het IJsselmonde Magazine weer terug te laten keren. Gewoon bij alle IJsselmondenaren als van ouds weer in de brievenbus of op de deurmat! En dat gaat ook gebeuren als we de geluiden mogen geloven vanuit de Gebiedscommissie van IJsselmonde.

Grotendeels was men het eens over de uitgangspunten: één blad voor en door bewoners, met ook inbreng van zowel winkeliers als welzijnsorganisaties, ter bevordering van de participatie.  Een blad waarbij welzijn, winkeliers én bewoners betrokken zijn. Helaas heeft de Gebiedscommissie besloten om de regie van het IJsselmonde magazine in eigen handen te houden. Artikelen van bewoners vanuit de IJsselmondse komen hierin niet meer terug, maar volgens een bron blijft de Nieuwsbrief wel bestaan?

Wanneer de eerste editie uitgebracht wordt is nog niet bekend. De financiering komt voor rekening van de Gebiedscommissie zoals het voorheen voor rekening van de deelgemeente kwam. Daarnaast wordt er een commerciële partij aangetrokken om het blad te gaan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.