Nieuwe verkeersmaatregel voor de IJsselburgh

Straks mag u hier niet meer stilstaan door nieuwe verkeersmaatregel

Het is nog niet zover, maar er komt een nieuwe verkeersmaatregel aan bij het seniorenflat de IJsselburgh aan de Schinnenbaan. Dit laat de gemeente weten naar aanleiding van een overleg verkeersveiligheid op 4 april 2017 j.l. Dit was naar aanleiding van de verkeersproblematiek m.b.t. de doorstroming, het laden en lossen en in- en uitstappen van passagiers rondom, maar vooral bij de entree van de IJsselburgh.

Kort gezegd de gemeente gaat de gele onderbroken streep weghalen, deze had tot functie om gelegenheid te bieden om personen snel in en uit te laten stappen, daarbij stond ook regelmatig een leverancier te lossen of te laden.

Doordat er aan twee zijden van de weg geparkeerd mag worden is het nu vaak ondoenlijk voor het overige verkeer om daar te passeren als men daar (dubbel) geparkeerd staat, zeker met grote voertuigen. In de nieuwe situatie komt er een verkeersbord te staan dat het verboden wordt om voor de entree van de IJsselburgh om stil te staan. De gele onderbroken streep is dan in de nieuwe situatie weggehaald!

Ten westen voor de IJsselburgh worden er parkeervakken opgeofferd om daar een laad- en losplaats te creëren  voor leveranciers om te kunnen laden en lossen, maar ook voor passagiers om daar te kunnen in- en uitstappen zonder daarmee het overig verkeer te hinderen. Dit wordt ook met verkeersborden geregeld. Uiteindelijk moeten de maatregelen en aanpassingen resulteren dat de doorstroming op dat punt verbetert bij de IJsselburgh

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.