Nieuwe eigenaar voor Klootwijk Tweewielers

Het is geen bedrijf in de Beverwaard, maar het is bijna zeker dat de bewoners van de wijk Beverwaard ooit weleens in de winkel van Klootwijk Tweewielers is geweest voor een nieuwe fiets, of voor een reparatie, of om een nieuwe binnen -buitenband te halen.

Hans Hoogstad is de nieuwe eigenaar van Klootwijk Tweewielers in Bolnes. Maar dat betekent niet dat er afscheid is genomen van de familie Klootwijk. ,,We zijn naar de notaris geweest, maar verder is alles bij het oude gebleven?, zeggen Theo en Ton Klootwijk, die de komende jaren willen benutten om langzamerhand hun werk af te bouwen. Hun nieuwe ?baas? was de winkel binnengestapt met een open sollicitatie. Maar Theo en Ton Klootwijk wilden, bij gebrek aan opvolging, stoppen zodra zich een koper zou melden.

Hoogstad had daar wel oren naar, mits de gebroeders de zaak niet direct zouden loslaten. ,,Ik fiets en onderhoud zelf al meer dan 25 jaar de racefiets?, vertelt Hans Hoogstad: ,,We hadden gelijk een klik, zij fietsen zelf ook veel.? Bovendien is hij al jaren gecharmeerd van het onderscheidende racefietsenaanbod van Klootwijk Tweewielers. Op hun beurt vinden de Klootwijken het belangrijk dat de zaak overgaat naar iemand die al veel weet van (race)fietsen. ,,Als fietsenmakers weten we raad met alle fietsen, maar racefietsen zijn ons specialisme geworden. We zijn nu verzekerd van iemand die daar een vervolg aan wil geven?

Klootwijk Tweewielers bestaat al tachtig jaar op hetzelfde adres. Klootwijk sr. begon er zijn fietsenmakerij in 1933. Zijn winkel en werkplaats werden in 1992 gesloopt voor nieuwbouw op dezelfde plek. Met de bromfietsenhandel werd gestopt om meer ruimte te hebben voor stads-, tour- en vooral racefietsen en mountainbikes. De showroom is gevuld met de merken: Gazelle, Giant, Jan Janssen en titaniumfietsen van Van Nicholas: ,,Vooral met fietsen van Jan Janssen zijn we succesvol. Die worden niet alleen op maat gemaakt, maar geven de rijder ook de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe zijn fiets er op verschillende punten uitziet.? Hoogstad onderstreept dat maatwerk de kracht is: ,,De garantie voor fietsplezier is dat alles in de goede verhoudingen is. Wij meten hier zelf. Daar ligt de basis, want met ook maar de kleinste afwijking zit je met een niet ideale houding op de fiets.? Naast fietsen kunnen de renners ook slagen voor fietskleding, helmen, schoenen, zonnebrillen en voeding. Ook zijn er verschillende pedaalsystemen verkrijgbaar.

De nieuwe eigenaar is niet van plan veel te veranderen. Hij wil in de toekomst vasthouden aan de vertrouwde naam. Wel wil hij op termijn elektrische fietsen aan het assortiment toevoegen. Klootwijk Tweewielers is gevestigd aan het Dijkje 89 in Ridderkerk-Bolnes en is open van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17.30 uur (in zomertijd koopavonden op vrijdag tot 19.30 uur) en zaterdag van 9 tot 16 uur. Op dinsdag is de zaak gesloten. Meer informatie via www.klootwijktweewielers.nl, info@klootwijktweewielers.nl en 0180-412058.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.