Nieuwe brug geplaatst maar later gereed

Takelen contragewicht

Na maanden aan de nieuwe brug te hebben gewerkt naar het Eiland van Brienenoord is het eindelijk dan zover. Toch moeten we nog even geduld hebben als we er gebruik van willen maken.

De Havenmeester plaatste donderdag 24 december een bericht voor de scheepvaart dat de stremming van de oude brug naar het eiland was geannuleerd. De oude blijft in het nieuwe jaar nog langer te gebruiken na 4 januari! De oude brug zou gesloten worden als de nieuwe gebruiksklaar was gekomen op deze datum.

In twee dagen tijd werd deze brug gemonteerd tussen de vaste wal en het eiland gelegen op het oostelijke naast de jachthaven aan de Stadionweg. Een grote kraan van 750 ton moest de brug , waaronder het beweegbare gedeelte van 23 ton, en het contragewicht, op zijn plaatsleggen. Waarom de nieuwe brug in het nieuwe jaar nog niet toegankelijk is blijft onbekend. Alleen de originele leuningen moeten sowieso nog gemonteerd worden!

De oude brug welke gesloopt wordt gaat óók vervangen door een nieuwe vaste brug, daar kan de scheepvaart geen gebruik van maken!

Beweegbaar gedeelte van de
nieuwe brug

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.