NAS jongeren woonvoorziening in Beverwaard geopend door wethouder

De woonvoorziening voor jongeren in het voormalige schoolgebouw aan de Oude Watering 10, is vanmiddag door wethouder dhr. R. Buijt, en NAS bestuurder mevr. E. van der Vliet, geopend. Gezamenlijk met een grote schaar werd het rode lint doorgeknipt en daarmee werd de officiële opening verricht onder toeziend oog van genodigden!

Anderhalf jaar heeft men gewerkt aan de verbouwing om dit tot een jongeren woonvoorziening te maken. Volgens NAS (Nico Adriaans Stichting) heeft de fijne samenwerking met de Gemeente Rotterdam ons de kans gegeven om dit project vorm en inhoud te geven en de jongeren zodoende een stabiele basis te bieden voor hun toekomst. Er is plek voor 26 jongeren (m/v) die (bij binnenkomst) 18 tot 23 jaar zijn. Elf jongeren verhuizen vanuit een andere locatie van NAS naar de Beverwaard!

Hoewel de binnenzijde klaar is moet de buitenruimte om het pand nog gereed worden gemaakt. Daar werkt men nu hard aan, en zal over niet al te lange tijd klaar zijn volgens een medewerker van de organisatie.

Na het praatje van de wethouder, en de gezamenlijke opening, konden wijkbewoners en bezoekers via een rondleiding een kijkje nemen in het pand die een metamorfose onder ging! Niets herinnert zich nog aan de school, behalve de buitenzijde en het oude schoolplein waar straks planten zullen bloeien in de aangelegde plantenvakken. De kennismaking ging daar verder met een hapje en een drankje!

Website NAS