Kinderen maken keuze voor nieuw speeltoestel in het wijkcentrum Beverwaard

Woensdagmiddag konden de kinderen in Beverwaard kiezen welk speeltoestel er in de toekomst in het wijkcentrum geplaatst gaat worden. De deur in de Wijkhub werd platgelopen door tientallen kinderen om hun keuze te bepalen uit de twee ontwerpen! Welke gaat het worden?

Het oude speeltoestel werd onlangs weggehaald die in het winkelcentrum van de wijk lag. Jammer, het voldeed niet meer aan de verwachting sinds deze was aangelegd een aantal jaren geleden. Al enige tijd was het niet meer bruikbaar, maar er kwamen vragen of er weer een speeltoestel voor terug ging komen. Het antwoordt was, ja! En het bepalen van welk speeltoestel er moet komen is dus een onderdeel van dit proces. De kinderen waren aan zet deze middag!

Toch, wat is er nu mooier dan een speeltoestel waar kinderen op kunnen spelen in het winkelcentrum van de Beverwaard? Meestal spelen deze hier even als zij onderweg zijn van huis naar school, of als de ouders bij de plaatselijke snackbar een ijsje kopen, of een boodschap doen! Het is gewoon een ontmoetingsplek geworden door de jaren heen voor de Beverwaarders in het algemeen waar ook een praatje wordt gemaakt.

Vanmiddag konden de kinderen dus hun keuze maken welk speeltoestel het ging worden. Het liep vanaf twee uur storm in de Wijkhub aan diezelfde Oude Watering! Er moest zelfs papier worden bij-gekopieërd om al die kinderen hun keuze te laten bepalen! De medewerkers van de gemeente, die uitleg gaven over de twee ontwerpen, zagen al snel dat het eerste ontwerp erg populair was onder de kinderen. Of deze het gaat worden?

Als de keuze zou gaan vallen op het eerste ontwerp dan zien we een containerschip, bestaande uit losse componenten (zie foto), deze heeft ook een interactief karakter via een QR-code voor de smartphone, vertelde Dhr. van Iersel die van de Fa Boerplay is. Als de keuze bekend is gaat zijn bedrijf over tot uitvoering, en hij verwacht dat de werkzaamheden in september of oktober kunnen worden gerealiseerd. De ondergrond wordt sowieso van kunstgras, met een ontwerp van water erop! De lijn van het water in de Oude Watering wordt hiermee doorgetrokken.

Het tweede ontwerp heeft een heel ander karakter en viel kennelijk niet in de smaak, en daar zagen we toch ook weer twee hobbels ingetekend in het plan. Weliswaar veel lager dan in het vorige gerealiseerde ontwerp, welke nu is verwijderd, de nieuwe onderlaag zou dan wel dikker en steviger worden!