Na lange zoektocht fuseert biljartvereniging IJsselmonde straks in een nieuw onderkomen

Ze zijn zo langzamerhand kampioen in het verhuizen geworden! Een definitieve lokatie voor biljartvereniging IJsselmonde is in zicht, én ze fuseren samen met de biljarters van de Roteb die ook moeten verhuizen. Door deze fusie ontstaat er een vereniging van bijna 60 leden.

De laatste jaren heeft de biljartvereniging IJsselmonde meerdere malen moeten verhuizen! De vereniging begon op 1 april 1977 aan de Gote Hagen in IJsselmonde in het welbekende Dienstencentrum, welke nu het Huis van de Wijk is.

Na vele jaren sinds de oprichting moesten zij daar weg! De biljarttafels verhuisden toen naar de rand van de Beverwaard aan het Vosbergenpad bij USV om later nogmaals in deze wijk te verhuizen naar het seniorenflat ‘de IJsselburgh’ aan de Schinnenbaan, dat was in 2019. De ligging was perfect die goed bereikbaar was met het OV. De biljartvereniging tekent dan samen met Woonbron een gebruikersovereenkomst. De vereniging hoeft niets te betalen aan Woonbron, maar mag slechts tijdelijk in de ruimte blijven, dat wisten zij! Toch in 2020 viel het bericht bij het bestuur rauw op hun dak dat zij de ruimte ook hier moesten verlaten. Woonbron had de ruimte zelf nodig!

De biljarters moesten dus wéér verhuizen na anderhalf jaar en op zoek gaan naar een nieuw onderkomen. Het werd een zoektocht in IJsselmonde, want daar lagen de roots van de vereninging? Eenmaal hun draai te hebben gevonden aan de Oosterhagen als onderhuurder sloeg het noodlot weer toe en kwam de vereniging onder financiele druk te staan door de torenhogen huurprijs die gevraagd werd door de verhuurder! Met het aantal leden die de biljartvereniging toen had was dit niet op te brengen.

Toch ontstond er een win-win situatie en een klik toen de biljarters in contact kwamen met een vereniging uit Ommoord aan de Soderblomplaats na de zomer van 2023. Niet ideaal qua ligging, maar met toch in het achterhoofd te blijven zoeken naar een onderkomen op Rotterdam Zuid?

Op 30 april jl. kon het glas worden geheven. Het bestuur heeft een huurovereenkomst met de gemeente Rotterdam ondertekend voor de locatie Nieuw Vossemeerweg 80, in Pendrecht. Het gebouw zal de komende tijd flink onderhanden worden genomen. Per 1 juli zal de locatie voor de leden klaar zijn om te kunnen biljarten. Het ziet er dus naar uit na jaren van roerige tijden en veel verhuizingen dat zij hun 50 jarig bestaan daar gaan vieren? Daar moest nog wel even voor gespaard worden liet men weten.