Laatste Baroeg weekend oude pand met recordaantal bezoekers

De spotlights zijn uit, en de muziekinstallatie zwijgt voorlopig in het poppodium Baroeg in Lombardijen. Vanaf mei programmeert Baroeg onder de noemer ‘Baroeg On Tour’ in andere zalen in Rotterdam.

Afgelopen weekend was het allerlaatste weekend in het huidige pand van Baroeg. Ruim 1300 enthousiaste bezoekers bezochten Emo Night Mainland, het Koningsdag Festival en het laatste concert in Baroeg van de Canadese band Blasphemy. Alle drie de dagen waren compleet uitverkocht. Het gratis Koningsdag Festival trok over de gehele dag 600 bezoekers. Het was een zeer emotioneel weekend voor de medewerkers en bezoekers. Ondanks dat was de sfeer, zoals gebruikelijk, voortreffelijk.

Nieuwbouw

Het huidige pand van Baroeg is vanaf nu officieel gesloten voor concerten. Het pand, eigendom van de gemeente Rotterdam, is sterk verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het gebouw was destijds ontworpen als jeugdcentrum in plaats van poppodium. Baroeg kan nu uitkijken naar een gloednieuw gebouw, voorzien van een prachtige concertzaal, waar zowel artiesten als bezoekers zich welkom voelen. De indeling van het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van deze tijd: waaronder een ruimere backstage voor de artiesten, goede geluidsisolatie en betere kantoorfaciliteiten.

Planning
In de zomer van 2024 start de sloop. Het nieuwe podium opent naar verwachting in het najaar van 2025 de deuren. In de tussentijd gaat Baroeg bands programmeren op andere locaties in de stad, waaronder V11, Maassilo, Podium Grounds, Rotown en SoundVille en uiteraard het jaarlijkse festival Baroeg Open Air in het Zuiderpark. 

Baroeg On Tour

Vanaf mei programmeert Baroeg onder de noemer ‘Baroeg On Tour’ in deze zalen in Rotterdam. Op 12 mei komt de Griekse stoner band Godsleep naar SoundVille, en speelt de Italiaanse doom band Ufomammut op 25 mei in Grounds en geeft de Poolse death metal band Vader op 2 juli een optreden in Maassilo. Meer optredens en tickets zijn te vinden op www.baroeg.nl/agenda

Meer informatie

https://rotterdam.nl/baroeghttps://baroeg.nl/nieuwbouw/