Monitor voor herinrichting Cannenburchstraat door Gemeente

Herinrichting entree Beverwaard in 2017
Herinrichting entree Beverwaard in 2017

Een aantal weken geleden konden bewoners van de Beverwaard hun bevindingen aangeven over de nieuwe plannen van de gemeente over de herinrichting van de entree Beverwaard aan de Cannenburchstraat met de Groeninx van Zoelenlaan!

Op die bijeenkomst, in september, werd toen aangegeven door bewoners dat de entree wel heel erg smal werd, en dat dit zou kunnen leiden tot opstoppingen en filevorming op het grote kruispunt. Nu heeft men als bestuurder van een motorvoertuig nog twee rijstroken tot beschikking als men de wijk in rijdt, maar deze wordt in de nieuwe plannen teruggebracht tot één smalle rijstrook.

Men is bang als er straks één rijstrook overblijft dat dit voor problemen gaat zorgen in combinatie met de tramlijn die daar de Cannenburchstraat passeert. Automobilisten moeten namelijk de tram voorrang verlenen! Zeker tijdens de spitsuren gaat dit waarschijnlijk een rol spelen.

Om de effecten van geplande nieuwe situatie, die volgend jaar pas in de zomer gerealiseerd wordt, te beoordelen wordt er eind november in het gedeelte van de Cannenburchstraat een fysieke afzetting ingericht voor de duur van een maand. De straat krijgt dan de breedte die men wil realiseren in 2017.

Voor de aanleg van de definitieve herinrichting gaat de gemeente dus een monitor uitvoeren! Er wordt ook gebruikt gemaakt van twee camera’s op de locatie waar men de beelden van kan gebruiken om te zien hoe dit experiment uitpakt. Dit duurt een maand. Binnenkort valt er een flyer in de bus met meer info hierover.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.