Minder nieuwbouwwoningen Park de Twee Heuvels door Zomerakkoord

Park de Twee Heuvels

De afgelopen dagen hield een heuse bestuurscrisis de Rotterdamse raad in zijn greep. Dit kwam omdat de stemverhoudingen in de gemeenteraad anders kwamen te liggen tussen coalitie en oppositie waarbij die laatstgenoemde in het voordeel was. Deze is nu hersteld door steun van de CU/SGP. Hierdoor heeft de coalitie in Rotterdam nu weer de meerderheid en lijkt de crisis afgewend.

De CU/SGP heeft dus zijn steun verleend aan de coalitie, maar dat deed het onder een aantal voorwaarden. Een voorwaarde was intensivering t.a.v. het thema duurzaamheid. Die behelsde dat er minder woningen gebouwd gaan worden in het Park de Twee Heuvels. Aantallen worden er niet genoemd.

Inmiddels weten we dus dat de gemeente daar wil gaan bouwen waarbij de teller in het begin op circa 150 woningen stond. Later werd dat alweer afgezwakt, en nu nog minder woningbouw via dit Zomerakkoord!

Hoeveel het er uiteindelijk gaan worden zullen de IJsselmondenaren komende tijd wel gaan vernemen. Via een petitie is al wel duidelijk geworden dat er eigenlijk helemaal niet gebouwd moet gaan worden in het Park de Twee Heuvels. Tevens krijgt het park over een niet al te lange tijd een facelift. Ook hier verschillen de meningen over. Het park herbergt nu veel natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.