Lekker fit met PCB de Parel in park Beverwaard

PCB de Parel. "Lekker fit"
PCB de Parel. “Lekker fit”

Groep 8 van de basisschool PCB de Parel was vanochtend in het park tussen de Schinnenbaan en de Oude Watering bezig met hun “Lekker fit” programma.

Daar heb je helemaal niet zoveel voor nodig. Een warming up, en een paar oefeningen waaronder opdrukken, hardlopen, en samenwerken om je klasgenoot over een touw te laten balanceren in een cirkel.

Het Lekker fit programma bestaat al een aantal jaren bij de scholen in de Beverwaard, en daar zit meer aan vast dan alleen maar sporten via de school. Ook voeding is erg belangrijk! Volgens één van de aanwezige leerkrachten is dit nodig, want de kinderen krijgen van huis uit te weinig beweging.

Tevens is er ook De Schoolsportvereniging. In een aantal wijken, waaronder de Beverwaard, zijn maar weinig of zelfs geen sportverenigingen. Een schoolsportvereniging is dan dé oplossing. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet sporten – komen de verenigingen naar de wijk. Leerlingen kunnen direct na schooltijd en in de nabijheid van school sporten.
Ze krijgen les van clubtrainers, worden lid van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie, terwijl de trainingslocatie in de wijk blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.