Leerlingen v Brienenoordschool planten bomen in randpark Beverwaard

Boomplantdag in randpark Beverwaard
Boomplantdag in randpark Beverwaard

Op 16 maart was het Nationale Boomplantdag! Op de grens tussen Beverwaard en Oud IJsselmonde waren kinderen van groep 6, van de Van Brienenoordschool, bezig om jonge aanplant in de grond te zetten.

Samen met de groenvoorziening afdeling van de gemeente Rotterdam werden diverse struiken en bomen geplaatst achter het Skatepark. Dit gedeelte was deze winter onderhanden genomen om meer ruimte en licht te creëren in de groenvakken die het park rijk is. Door de vrij gekomen ruimte kon den er dus weer struiken geplant worden, waaronder Liguster en Kornoelje. Daar tussen in werden ook Beuken geplaatst. Hierdoor werd de tweede fase afgerond voor dit jaar in het randpark in de Beverwaard die nu al een behoorlijke metamorfose is ondergaan. Er is dus veel gedund in het bomenbestand, maar dit heeft straks zeker effect als alles in het voorjaar gaat bloeien. Overigens zijn er ook Taxus en Lindebomen geplant in andere delen van dit park welke ligt langs de A16!

De kinderen van de Van Brienenoordschool hebben in een eerder stadium via de gemeente een educatieve les op school gevolgd over deze boomplantdag, en dat was niet alleen even een boom of struikje in de grond neerzetten zij moesten ook een handje met wormen plaatsen vandaag als finishing touch. Om de groei van de nieuwe aanplant te bevorderen werden wormen naast het nieuwe aanplant neergelegd. Via de worm, die in de grond verdwijnt, komt er automatisch lucht en voedsel bij de wortels, en dit komt weer ten goede aan de groei van het kersverse groen.

Eerste handje wormen gelegd door M. Dekker
Eerste handje wormen gelegd door M. Dekker

Als laatste werd er ter herinnering aan deze Boomplantdag op 16 maart 2016, door Gebiedsmanager van IJsselmonde, Dhr. Marcel Dekker, een paaltje onthuld met de naam van de Van Brienenoordschool erop.

Meer foto’s!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.