Leerlingen Beverwaard maken plaquettes

IMG_0429
Leerlingen werken aan uitvoering mozaïek-werken naar aanleiding van ontwerp wedstrijd voor de Beverzuilen in de Beverwaard.
De leerlingen van drie basisscholen uit de Beverwaard reisde maandag morgen 25 maart vroeg af naar het atelier van Chris Ripken om daar hun winnende ontwerp ten uitvoer te brengen. De ontwerpen werden gebruik om als voorbeeld voor de mozaïek-plaquettes. Met gekleurde vierkante steentjes werd op een houten plankje het ontwerp uitgelegd door de leerlingen. Om de steentjes wat aan te passen konden zij gebruik maken van speciaal gereedschap. Ook was er een rondleiding door het atelier, en konden de leerlingen met klei een kunstwerk maken.
Kortgeleden was er een ontwerpwedstrijd onder de leerlingen van een aantal groepen op de scholen in de Beverwaard. Meer dan 200 ontwerpen werden er gemaakt door de leerlingen van de Barkentijn, Pc de Regenboog, en RK de Regenboog. Een jury koos uiteindelijk de mooiste 24 ontwerpen die in aanmerking kwamen om te realiseren in een mozaïek-werk.
Vorig jaar werd het project Beverzuilen opgestart net zoals in 1999. Toen werden er ook ontwerpen gemaakt voor de zes kunstwerken die geplaatst werden op strategische locatie’s in de wijk. De zuilen of ook wel Beverzuilen in de volksmond genoemd werden met privaat geldt van Woonbron gerealiseerd om de binding met de wijk, en cultuur te vergroten in de buitenruimte. Helaas zijn er drie werken verloren gegaan in de loop der jaren.
 
Nu de plaquettes zijn gemaakt zullen deze straks op de gerestaureerde zuilen prijken. De Beverzuilen zullen over een niet al te lange tijd voor restauratie verhuizen naar het atelier, en daar worden dan ook de mozaïek werken ingezet door Chris Ripken. Als alles volgens plan verloopt zullen de zuilen voor de grote vakantie terugkeren naar de Beverwaard.