Kunstlichtproject koninginneweg Hyperspeed nu al in verval

Hyperspeed tunnel
Hyperspeed tunnel

In het voorjaar van 2014 werd erin de tunnel aan de Koninginneweg het kunstlichtproject ‘Hyperspeed’ aangebracht. Dit i.v.m. vergroting van de veiligheid van gebruikers. Met het aanbrengen van het kunstlichtproject zou het onveiligheid gevoel weggenomen moeten worden onder de gebruikers hiervan. Veelal voelde men zich onbehaaglijk als men van de tunnel gebruikt maakte die een te donkere uitstraling had. Overigens zijn voetgangers en (brom)fiets, en de stadsbus de enigste die gebruik van maken van de tunnel, want deze tunnel maakt onderdeel uit van de traverse voor het knooppunt bij de van Brienenoordbrug op Rotterdam Zuid.

In 2014 werd het aanbrengen van het kunstlichtproject feestelijk door en met bewoners onthaald. De lichtblauwe tube verlichting, 37 stuks, die achter elkaar gemonteerd is op het plafond van de tunnel gaf een mooi effect op afstand. Door het project “Hyper Speed” aan te brengen op het plafond leek de tunnel één blauwe lichtkoker, daarnaast werd in een later stadium de overige armaturen ook vervangen door LED verlichting.

Nu na de feestelijke onthulling in 2014 hangt het kunstlichtproject er in een erbarmelijke staat bij! De tubeverlichting is waarschijnlijk niet bestand tegen invloeden van de omgeving zoals, vocht en trillingen Op verschillende plaatsen zitten er breuken in de tubeverlichting, of hangt het los, en sommige zijn met tape bewerkt. De blauwe kleur van de verlichting is vaak niet meer aanwezig of te herkennen. Kortom het Hyper Speed kunstlichtproject wat door de Kooning Acedemie uit Rotterdam bedacht werd is na ruim anderhalf jaar in verval geraakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.