Korter parkeren tijdens wedstrijden in de Kuip

Nieuwe P+R de Kuip wordt betaald

Op de Veranda geldt vanaf 22 februari 2020 een maximum parkeertijd tijdens wedstrijden en andere evenementen in Stadion Feijenoord. Het college heeft op 15 januari een proef met deze maatregel goedgekeurd.

Bezoekers mogen hun auto tot maximaal 90 minuten parkeren in het gebied van de Burgerhoutstraat tot en met de Siem Heidenstraat.

De parkeerbeperking geldt alleen op dagen dat er wedstrijden of evenementen in het stadion zijn. De bezoekers mogen dan vanaf 3 uur voor aanvang tot 2 uur na afloop hun auto maximaal 90 minuten parkeren. Overtreders krijgen een boete.

Overlast bewoners en ondernemers verminderen

Bewoners en ondernemers ervaren tijdens wedstrijden en andere evenementen in Stadion Feijenoord verkeers- en parkeeroverlast. Er zijn al verschillende maatregelen getroffen zoals verkeersafzettingen voor de woonstraten en inzet van verkeersregelaars. Samen met bewoners en ondernemers heeft de gemeente uitgezocht wat nog meer mogelijk is om de wijk bereikbaar te houden. Met de proef voor een maximale parkeertijd test de gemeente of de parkeerdruk door stadionbezoekers afneemt.

De proef start op zaterdag 22 februari en duurt tot en met het einde van dit voetbalseizoen.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze proef? Neem dan contact op met de gemeente Rotterdam via telefoonnummer 14010 of stuur een e-mail naar stadionpark@rotterdam.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.