Komende zomer onderhoud aan fietspad Brienenoordbrug (brom)fietser met veerpont Oud IJsselmonde naar de overzijde

Het (brom)fietspad op de Van Brienenoordbrug gaat er twee weken uit in de maand juli, namelijk van maandag 15 tot en met zaterdag 28 juli! Inmiddels is de aankondiging d.m.v. een groot verkeersbord al geplaatst voor de oprit voor het fietspad!

Volgens Rijkswaterstaat zal er onderhoud worden uitgevoerd aan de voegovergangen van het fietspad van de Van Brienenoordbrug en zal het asfalt vervangen worden. Daarover volgt later nog meer informatie, aldus Rijkswaterstaat!

Dat betekent dat er voor de bovengenoemde catgorie verkeersdeelnemers een omleiding wordt ingesteld via een veerpont. Hoewel die pukkel over de nieuwe Maas op Rotterdam Zuid de laatste jaren met trapondersteuning makkelijk te over winnen is, zal de harten van menig (Oud) IJsselmondenaren sneller doen gaan kloppen als de tijdelijke veerpont weer in de vaart komt over de nieuwe Maas naast de Van Brienenoord?

Oude tijden herleven dan weer even op Rotterdam-Zuid-Oost? De veerpont bracht hen decennia lang naar de overzijde en zette daar de gebruikers af bij het Kralingse Veer. Vandaaruit kan men de weg dan weer vervolgen richting Rotterdam of Capelle aan de IJssel. Overigens vond de veerpont al weer 35 jaar geleden zijn waterloo, om precies te zijn in 1990. Een financiële kwestie tussen meerdere overheden om de veerpont in stand te houden zonk -figuurlijk- in het zicht van de haven!

Komende zomer kunnen Rotterdammers dus opnieuw gebruik maken na zoveel jaren van afwezigheid van het veerpont tussen de linker en -rechter Maasoever. Hoewel Rijkswaterstaat nu bekend heeft gemaakt dat het (brom)fietspad een paar weken eruit gaat, en het veerpont wordt ingezet, zijn er nog geen overzettijden bekend. Wel was al bekend dat er tijdens de grote renovatie van de Van Brienenoord, die voorlopig is uitgesteld, ook een veerpont zal worden ingezet, maar dat duurt nog even!

Bovenstaande foto via het Stadsarchief van Rotterdam

Het veerpont zal dan wederom van het (Oude) IJsselmondsehoofd afvaren naar de overzijde. Waar zij de trossen zal vastknopen is nog even de vraag, want op de zijde van het Kralingseveer liggen namelijk twee aanlegsteigers!