Kledingbank verhuist naar de Focus in 2014

Kledingbank naar buurthuis de Focus
Kledingbank naar buurthuis de Focus

Onlangs is bekend geworden tijdens de deelraadsvergadering dat de Kledingbank die nu nog gevestigd is in Sportdorp naar de Beverwaard verhuist. Zij krijgt een ruimte toegewezen in de Focus op subsidie basis. De Kledingbank moest verhuizen i.v.m. de sluiting van hun onderkomen ‘Het Zaaltje’.

De Kledingbank geeft herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Zo wil zij een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Nederland. Het doel en achtergrond is dat steeds meer mensen in Nederland verkeren in financiële moeilijkheden als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, overlijden van de kostwinner, echtscheiding, verslavingen of een faillissement. Voor hen wordt het steeds moeilijker om in de primaire levensbehoefte (huisvesting, voeding en kleding) te voorzien. De Kledingbank wil mensen die op geen andere wijze kunnen worden geholpen, voorzien in de behoefte aan kleding.

Wanneer de Kledingbank haar deuren opent is nog niet bekend, maar de subsidie is toegekend door de gemeente voor het jaar 2014.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.