Kledingbank Beverwaard in zwaar weer

Kledingbank Rotterdam-Zuid in Beverwaard

De Kledingbank Rotterdam-Zuid is een begrip in de Beverwaard, eigenlijk in heel Rotterdam-Zuid. De vrijwilligers werken er met hart en ziel al jarenlang vanuit het wijkgebouw de Focus in deze wijk in Zuid-Oost. Het gaat om het bestrijden van armoede, maar zwe doen veel meer dan dat. Het is een sociaal knooppunt in de wijk, waar mensen vertrouwen in hebben, en waar ze hun hele hebben en houden op tafel durven  te leggen.

Dat vertrouwen is er vaak niet in officiële instanties, die toch argwanend worden bekeken. De Kledingbank is een onmisbare schakel in het bereiken van mensen en het vroegtijdig kunnen helpen als ze in de problemen dreigen te raken.

Dat dreigt nu te verdwijnen. De Kledingbank valt tussen wal en schip van de officiële regels. Per maand wordt ongeveer € 100, uitgegeven aan huur van opslagruimte en telefoonkosten. De vrijwilligers betalen dat nu uit eigen portemonnee, maar dat houdt natuurlijk ergens op.  De gebiedscommissie mag dat niet subsidiëren, want die mag geen huisvesting betalen. Het is geen welzijnsorganisatie, eigenlijk past het nergens in de regels.

Op die manier dreigt een enorm waardevol project uit de Beverwaard te verdwijnen, terwijl een oplossing slechts € 100 per maand zou kosten. GroenLinks gaat dit aan de orde stellen in de gemeenteraad.

Dit artikel/oproep kwam mede tot stand via wijkbewoner Joop Barneveld.lees hieronder zijn brief.

“Een dringende oproep…..HELP…..
Zoals u weet rund Sandra Zimmerman met veel plezier en inzet de kledingbank in de focus beverwaard. Maar helaas kan zij het niet meer bolwerken ivm de kosten die dit met zich meebrengt o.a de huur van een garagebox om overtollige kleding daarin op te slaan. Benzinekosten om steeds de kleding daar naar toe te brengen Capelle a/d IJssel, het gaat haar te duur worden en zonder enige hulp van een financiële bijdrage kan Sandra Zimmerman het helaas niet meer bekostigen, dus is Sandra met veel spijt en verdriet genoodzaakt om de kledingbank te sluiten binnenkort. Heeft u een oplossing? Ik hoop van harte dat u een oplossing weet anders is er straks weer een begrip, en een fijn persoon minder in de Beverwaard waar ik ook een heleboel mensen van ken die gebruik maken van de kledingbank verloren gaat dit is geen bedelbrief maar een roep om HULP”.

Graag wachtend op uw bericht!
Met vriendelijke groeten
Joop Barneveld
Www.Fotojoop.nl

Foto via OPEN Rotterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.